Terms & conditions en gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing:

 

Geachte Spraydip klant, 
op dit punt willen wij u een gedetailleerde gids geven en u vertrouwd maken met de behandeling van de FullDip®-producten. Lees alle informatie zorgvuldig.

 

VOORBEREIDING:

 

REINIGING VAN OPPERVLAKKEN

Voor gebruik moet het oppervlak schoon en vetvrij zijn. Besteed bijzondere aandacht aan randen en gaten. Voor het reinigen en ontvetten van het oppervlak gebruik de FullDip® Predip reinigingsconcentraat (toepassingsinstructies). Als alternatief kan isopropanolalcohol verdund met 50% gedestilleerd water in de totale hoeveelheid worden gebruikt. Laat het oppervlak vervolgens voldoende verdampen (ongeveer 20-30 minuten bij kamertemperatuur). Wanneer het residu van detergentia oppervlak nog aanwezig of droogtijd niet gerespecteerd, kan popping (dots onderwijs, zoals gaten, vissenogen) in het materiaal veroorzaken.

LET OP! Gelieve geen externe producten gebruiken, zoals siliconen of was verwijderaar, schoonmaken klei, remreiniger, spiritus, ontvetters, afwasmiddel, citrus of azijn schoonmaakmiddelen, ovenontvetters etc. Het gebruik van deze middelen kan onbedoeld gedrag van het materiaal, grijpen de vloeibare rubber op de grond, lange droogtijden, Week het vloeibare rubber, waardoor het onmiddellijk onder mechanische stress loslaat.

 
AFDEKKEN VAN HET OPPERVLAK

Deze stap vereist de grootste zorg en precisie. Vooral als je onze topcoats achteraf gebruikt. Alle niet-gecoate componenten moeten zonder uitzondering worden bedekt of gemaskeerd. Deze omvatten remsystemen, motorruimte, rubbers, elektronica, interieur van het voertuig, banden.

LET OP! Contact met koplichten, elektronica en remsystemen moet ten koste van alles worden vermeden. Houd er ook rekening mee dat sommige kunststof oppervlakken en koplampen gevoelig zijn voor producten op solventbasis, zoals FullDip®. Test voor gebruik alle oppervlakken op compatibiliteit op een onzichtbare locatie.

 

VOORWOORD - TOEPASSING VAN FULLDIP® VLOEIBARE RUBBER

 
BASIS KLEUREN | METALLIC KLEUREN

FullDip®-basis en metallic-verf kunnen meestal worden aangebracht zonder voorafgaande primer. In het geval van de kleuren rood, geel, oranje en roze adviseren we u echter eerst een witte of grijze basiskleur als primer te spuiten. Vooral met een zeer sterk contrast tussen de gewenste FullDip®-kleur en het te coaten oppervlak, wordt dit aanbevolen. De kleur van de primer moet worden gekozen afhankelijk van de helderheid van het gewenste eindresultaat (bijv .: helder geel = witte primer).

 
NEON | THERMOCHROME | "GLOW IN THE DARK"

LET OP! Voor NEON-kleuren moet een witte achtergrond worden voor gespoten. Alleen dan wordt de maximale lichtsterkte van de NEON-kleuren bereikt. Voor Thermochrome kleuren en het effect "Glow in the Dark" raden we ook aan een witte primer te spuiten.

 
PEARL | CANDY PEARL | DIAMANT PEARL | KAMELEONEFFECT

LET OP! Met deze semi-transparante effectkleuren is het voor spuiten van een grondlaag/basislaag altijd nodig. Als de vereiste basiskleur zwart is, is het niet voldoende als het oppervlak standaard zwart is geverfd. Voor effectkleuren die zonder vorige basiskleur worden toegepast, kan het problemen geven met de verwijderbaarheid van het materiaal en ook met het beschadigen van de originele verf.

 
TEMPERATUUR & VISCOSITEIT

De aanbevolen verwerkingstemperatuur ligt tussen 15 en 24 graden Celsius. Temperaturen boven de verwerkingstemperatuur, direct zonlicht en een te hoge werkdruk van het pistool moeten worden vermeden omdat het oplosmiddel kan verdampen wanneer het uit de spuitmond komt. Het resultaat is een zeer ruw oppervlak. Bij verwerking bij hogere temperaturen kan FullDip® vloeibaar rubber worden verdund tot 10% van het totaal. Bij lagere temperaturen kunt u de containers in een waterbad opwarmen tot kamertemperatuur. WAARSCHUWING! Gallons staan ​​onder druk.

 
AANBEVOLEN SPUITSYSTEMEN, AFZUIGGROOTTE EN WERKDRUK

FullDip®-Gallons van 4 liter kunnen worden verwerkt met een perslucht- of elektrisch HVLP-spuitsysteem (bijv. FullDip® FD650 of Earlex MS 3000). Aanbevolen mondstukgrootte: 1,8 mm - 2,0 mm

De werkdruk moet zo laag mogelijk worden ingesteld. Aanbevolen werkdruk ca. 1,5 bar van het pistool. BELANGRIJK IS DAT het materiaal niet verpulvert en dat de spuit minimaal is, bij voorkeur niet.
 
SPRUITECHNIEK

Spray in parallelle paden gelijkmatig op afstand van het oppervlak. Voor een volledige verzadiging moeten de sporen elkaar 50% overlappen. Kleuren met spuiteffect altijd in wagenlengte, nooit in secties! Over het algemeen kunnen bij secties met coating (bijv. Spatbord, bestuurdersportier afzonderlijk) oververzadiging en drukaanslag (spuitnevel) op de randen ontstaan.

Voor spuitbussen, houd ze zo recht mogelijk en altijd in een verticale positie. Door hun ontwerp zijn spuitbussen niet geschikt om boven of in horizontale lagen naar het oppervlak te spuiten.

 

TOEPASSING

Wanneer u alle voorgaande informatie hebt gelezen en de juiste voorbereidingen heeft getroffen, kunt u beginnen met het aanbrengen van het vloeibare rubber. Draag geschikte beschermende kleding, zoals een gasmasker, een veiligheidsbril en een verfoverall tijdens het spuiten. Zorg altijd voor voldoende ventilatie van de werkruimte tijdens het aanbrengen.

 
4 LITERS PAKKET
 1. Open de Gallons en roer het met een boor of klop het beslag gedurende ongeveer 2 minuten vast. Vul vervolgens uw spuitsysteem bij. Gebruik een lakscherm (190 micron) om eventuele vreemde deeltjes uit het materiaal te filteren.
 2. Spray nu 1-2 dunne mistlagen (reduceer zo nodig de snelheid van het spuitsysteem). Dit dient als een grondlaag voor de volgende lagen en aan de andere kant helpt het u een gevoel te krijgen voor de behandeling van het materiaal en het spuitsysteem.
 3. Na het drogen van de mistlaag (ongeveer 10-15 minuten) kunt u het materiaal filmvormend en volledig bevochtigd spuiten. Verhoog indien nodig het debiet van uw spuitsysteem of pas de werksnelheid dienovereenkomstig aan om volledige bevochtiging en een rijke film op het oppervlak aan te brengen.
 4. Spuit minstens 5-6 filmvormende lagen voor een duurzame coating. Als u een basiskleur spuit voor de daaropvolgende toepassing van een effectkleur, raden we u aan 2-3 volledig bevochtigde lagen van de primaire kleuren te spuiten. Het vereiste minimumaantal van 5-6 lagen wordt bereikt met 2-3 extra lagen van de gewenste effectkleur.

LET OP! Laat het materiaal ongeveer 15-30 minuten drogen tussen de lagen. De droogtijd varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur, het aantal aangebrachte lagen en de laagdikte. AANBEVELING! Reinig het spuitsysteem om de 2-3 passages. Als u een elektrisch spuitsysteem gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het luchtfilter schoon is en goed wordt afgetapt vóór elke passage.

 
400 ML SPUITBUSSEN
 1. Schud de bus ongeveer 2 minuten vóór gebruik.
 2. Begin nu met 1-2 dunne mistlagen (lagere tijd voor probleemoplossing).
 3. Na het drogen van de mistlaag (ongeveer 10-15 minuten) kunt u het materiaal filmvormend en volledig nat besproeien (zie punt "spuittechniek"). Let op een langere droogtijd!
 4. Spuit minstens 5-6 filmvormende lagen voor een duurzame coating. Als u een basiskleur spuit voor de daaropvolgende toepassing van een effectkleur, raden we u aan 2-3 volledig bevochtigde lagen van de primaire kleuren te spuiten. Het vereiste minimumaantal van 5-6 lagen wordt bereikt met 2-3 extra lagen van de gewenste effectkleur.
 5. Draai na het aanbrengen de spuitbus ondersteboven en druk op de spuitkop tot er geen materiaal meer uit de spuitmond komt. Dit is om het mondstuk te reinigen voor later hergebruik.

LET OP! Laat het materiaal ongeveer 15-30 minuten drogen tussen de lagen. De droogtijd varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur, het aantal aangebrachte lagen en de laagdikte.

 

DROOGTIJDEN EN REPRODUCTIES

LET OP! Verwijder kleefband op het gecoate oppervlak (in het geval van aflakken, overliggende rubberen afdichtingen, enz.) onmiddellijk na het aanbrengen van de laatste laag. Anders scheuren van de randen en dus schade aan de coating nadat de FullDip® is opgedroogd.

Na ongeveer 12 uur is de coating zover gedroogd dat u deze verder kunt verwerken. Het volledige mechanische laadvermogen wordt na ca. 48 uur bereikt. De droogtijd varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur, het aantal aangebrachte lagen en de laagdikte.

 

SCHOONMAAK & ZORG

AANBEVELING! Na FullDip® vloeibare rubber volledige droging (niet alleen voor FullDip® Glossifier, Topcoat PRO hoogglans) afdichten van het oppervlak met FullDip® Dompelgrondlak mat of glanzend. Dit verbetert het gevoel, verminderde vuilafzettingen en draagt bij aan een langere houdbaarheid van de coating. Spuit een lichte nevel de film op het te behandelen oppervlak en poets met een zachte doek, zonder druk, tot er geen oliefilm meer aanwezig is. Herhaal de taak na elke wasbeurt.

Voor een eenvoudige en effectieve reiniging, kunt u de Dip-Shampoo gebruiken, die speciaal door FullDip® is ontwikkeld. Voor gecoate velgen adviseren we FullCarX® velgen reiniger. Het gebruik van een andere pH-neutrale velgenreiniger is mogelijk.

Na volledig drogen is wassen in een wasstraat ook mogelijk, maar dit wordt niet aanbevolen.

 

TOPLAGEN

 
FULLDIP® TOPCOAT PRO

FullDip® Topcoat PRO is geen onafhankelijk bruikbaar product en mag alleen worden gebruikt op ten minste 6 lagen FullDip® vloeibare rubber. Laat FullDip® vloeibaar rubber 12-24 uur drogen voordat Topcoat PRO erop wordt aangebracht. De Topcoat PRO kan alleen worden aangebracht op 6 lagen FullDip® vloeibare rubber! Wees daarom extra voorzichtig tijdens de voorbereiding en het maskeren. Voor "beste" resultaten dient FullDip® Topcoat Pro alleen te worden gebruikt door professionele gebruikers in een professionele werkomgeving (spuitcabine, persluchtspuitsysteem). Aanbevolen spuitdopgrootte: 1,4 mm. Werkdruk van het pistool ca. 2 bar. Verwerking met een elektrisch spuitsysteem is mogelijk. Het veroorzaakt echter in toenemende mate de vorming van sinaasappelschillen.
Mengverhouding: 1 deel verharder, 2 delen afwerklaag 7,5% verdunner (omsloten) 
De toplaag wordt meestal verwerkt in twee passages:

 1. Spuit een dun laagje mist en laat het ongeveer 5 minuten drogen (bij 20 graden Celsius).
 2. Spuit een filmvormende, overlappende en goed verzadigde laag.

Na de laatste laag verwijdert u onmiddellijk het plakband dat op het oppervlak is aangebracht en laat u de toplaag ongeveer 24 uur drogen.

 
FULLDIP® KLEUREN ACRYL CLEAR, 400 ML SPUIT

FullDip® COLORS ACRYLIC LAK is een sneldrogende een-componenten acrylcoating in acryl en is 100% compatibel met FullDip® vloeibaar rubber. Het sluit het

vloeibare rubberoppervlak af en maakt het beter bestand tegen krassen, oplosmiddelen en andere invloeden. Laat FullDip vloeibaar rubber ongeveer 4 uur drogen voordat u de acrylverflak aanbrengt. Sproei eerst een dun mist laagje en laat het ongeveer 5 minuten drogen. Breng vervolgens 2-3 extra, filmvormende en verzadigde lagen aan en droog na ongeveer 15 minuten.

LET OP! FullDip® COLORS ACRYL OPLOSSING kan alleen worden aangebracht op 6 lagen FullDip® vloeibare rubber! Wees daarom extra voorzichtig tijdens de voorbereiding en het maskeren.

 

Let op: Het gebruik van FullDip®-producten is op eigen risico en moet worden getest door middel van onze eigen voorafgaande tests op de te coaten oppervlakken. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor schade.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »